probleem gedrag voorkomen

Probleemgedrag voorkomen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

Een puppy moet nog heel veel leren. Je wilt dus direct aan de slag als je pup bij je in huis komt.

De meeste mensen willen direct met gehoorzaamheidstraining beginnen. Dus “zit”, “af”, etc. Maar wist je dat je pup de hele dag door leert, dus niet alleen als jij hem probeert te leren dat je wilt dat hij gaat zitten als je ‘zit’ zegt?

Alles wat je pup nu doet, ervaart hij of als prettig, neutraal, of vervelend. De ‘prettige dingen’ gaat hij vaker doen. de ‘vervelende dingen’ gaat hij minder vaak doen. En bij de ‘neutrale dingen’ heeft hij ook geen reden om het nog een keer te doen.

Het slechte nieuws is dat je dus per ongeluk allerlei ongewenst gedrag kunt creëren. Als je hier niet bewust mee omgaat. Maar als je wel bewust met deze kennis omgaat, kun je nu al een hele sterke basis gehoorzaamheid aanleren, nog voordat je aan ‘zit en af’ begint. Dit doe je door te zorgen dat je pup thuis beloond wordt voor goed gedrag en niet voor ongewenst gedrag.

Stop liever daar eerst je tijd en energie in, dan heb je daarna nog alle tijd om hem ‘te leren luisteren’.

In onderstaande video geef ik een samenvatting van de belangrijkste punten uit deze module. Kijk deze sowieso. In de tekst onder de video leg ik het allemaal uitgebreid uit, dit kun je lezen wanneer je tijd hebt.