Leer je hond meelopen aan de lijn zonder te trekken

Bekend van:

Wat cursisten er van vinden

Prijs

De online cursus lopen aan de lijn is zo gemaakt dat je het helemaal zelf redt. Ik doe de oefeningen duidelijk en stap voor stap voor. Loop je toch ergens vast dan mag je me natuurlijk mailen. 

Videocursus Lopen aan de lijn

49
 • Duidelijk Video's waarin ik met hond voordoe wat de bedoeling is
 • Geschikt voor alle hondenrassen en leeftijden
 • Direct beginnen
 • Toegang zolang je wilt
 • Vragen mag je mij mailen
 • Gratis clicker
O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

duimpje

Dit kun je verwachten

Waar wacht je nog op? Je hond netjes mee leren lopen aan de lijn hoeft niet veel tijd te kosten.

We zetten het meelopen op commando. Hierdoor kun je in de aanleerfase je hond gewoon laten trekken als het je uitkomt. 

Dat is wel zo fijn, want niets is zo frustrerend als een hele uitlaat lang de strijd met je hond aangaan. 

Als je de stappen van de cursus doorlopen hebt, is netjes meelopen voor je hond een makkie geworden. Dan geef je het commando zodra je de deur uit gaat en loopt je hond de hele wandeling naast je mee.

Natuurlijk moet je wel oefenen. Maar met een clicker train je het best kort en krachtig. Als je iedere wandeling één tot twee minuten achter elkaar oefent zul je zien dat je heel snel vooruit komt. In de eerste stap wil je die minuut misschien binnen, of in je tuin, besteden, maar later kan dat gewoon op de route die je toch al zou wandelen. Dat betekent dat het trainen je dus eigenlijk nauwelijks extra tijd kost. Deze methode is dus fijn voor jou!

En ook voor je hond. De training is op basis van belonen van goed gedrag. De cursus is opgedeeld in negen niveaus. Zo is wat je vraagt haalbaar, waardoor je veel kunt belonen en je hond dus snel leert wat de bedoeling is. Hierdoor vindt je hond straks niets leuker dan netjes met je meelopen.

De cursus is geschikt voor honden die aan de lijn trekken zonder dat dit veroorzaakt wordt door een ander gedragsprobleem. Als een hond bijvoorbeeld uitvalt en blaft naar andere honden, dan wil je zijn angst voor honden ook aanpakken en dat wordt niet in deze cursus behandeld. Wel zou deze cursus een goede aanvulling zijn.

De leeftijd van je hond maakt niet uit. Alhoewel er voor pups de complete puppycursus is waar het lopen aan de lijn natuurlijk ook in wordt behandeld. Ik heb honden van 9 jaar en ouder in de training gehad die de oefeningen niet alleen heel leuk vonden, maar ook nog eens heel goed uitvoerden.

Heb je een hond die zo hard trekt dat jij of iemand anders in het gezin hem niet meer kan houden? Geen probleem. In deze cursus vertel ik ook welke hulpmiddelen je kunt gebruiken zolang je hond nog aan het leren is, uiteraard zijn deze hondvriendelijk.

De cursus bestaat uit 46 video’s. Natuurlijk doe ik iedere oefening voor met hond. Daarnaast is de oefening nog een keer samengevat in een tekst en staan er tekeningen die de oefening verhelderen. Dus hoe jij ook het liefst leert, er is voor elk wat wils. 

Online, maar je doet het niet alleen

De cursus lopen aan de lijn is zo gemaakt dat je het helemaal zelf redt. Ik waarschuw voor veel gemaakte fouten en doe de oefeningen duidelijk en stap voor stap voor. 

Maar soms zit je toch met vragen en dan mag je ze gerust stellen. Je volgt niet voor niets een puppycursus bij een echte hondentrainer. Je kunt je vragen privé aan mij mailen en dan help ik je verder. Soms zal ik om een filmpje vragen om het gedrag goed te kunnen beoordelen, meestal kan ik je direct een antwoord geven. 

Hieronder staan een aantal reacties, die ik heb ontvangen nadat ik mensen een antwoord gestuurd heb.

“We gaan ermee aan de slag. En heel fijn dat je dit soort tips geeft. Echt top. Ga ik meer mensen aanraden.”

“Dank voor je mail. Het is allemaal goed gegaan. We zijn erg blij met je cursus. Vooral de rust die het uitstraalt. We hebben er al veel aan. Nog een prettig weekend.”

Bedankt voor de tips. Lennox pakt bijna nietsmeer van straat. De lol was er snel af en nu ruilen we het voor iets lekkers als hij wel iets pakt. “

“hartelijk dank voor je reactie. En heel fijn dat we jou te hulp kunnen roepen mocht het nodig zijn! “

Wederom bedankt voor je uitgebreide informatie en ga hier mee aan de slag.”


Positieve training met de clicker

De videocursus ‘lopen aan de lijn’ is gebaseerd op de clickermethode. Je zult een clicker gebruiken om je hond te laten weten wanneer hij het goed doet, de clicker krijg je van mij kado bij de cursus.

Clickertraining is een positieve manier van opvoeden: De focus ligt op wat je hond goed doet en hoe we het overige gedrag kunnen veranderen. Mijn ervaring leert dat cursisten het als heel prettig ervaren dat je op een leuke manier met je hond om gaat.

De ideeën achter clickertraining zijn wetenschappelijk onderbouwd. Daarom is dit niet alleen een leuke manier van trainen, maar er is ook bewezen dat het werkt.

De oefeningen worden opgebroken in stapjes die voor iedere hond haalbaar zijn. Je hond heeft hierdoor veel succes, en jij dus ook. “Winnen” is natuurlijk leuk, en wat kun je een hond nou beter leren, dan dat samen trainen en naar jou luisteren het leukste is dat er bestaat.

En die clicker? Die heb je alleen nodig bij het aanleren. Als je hond eenmaal weet wat de bedoeling is  heb je hem niet meer nodig. Behalve dan als je net zo verslaafd bent geraakt als ik  aan clickertraining, want dan kun je altijd wel iets nieuws verzinnen om je hond te leren 😉

Wil je meer weten over clickertraining, ik heb er een uitgebreider artikel over geschreven dat je hier kunt lezen.

Prijs

De online cursus lopen aan de lijn is zo gemaakt dat je het helemaal zelf redt. Ik doe de oefeningen duidelijk en stap voor stap voor. Loop je toch ergens vast dan mag je me natuurlijk mailen. 

Videocursus Lopen aan de lijn

49
 • Duidelijke video's waarin ik alles voordoe met hond
 • Geschikt voor alle hondenrassen
 • Direct beginnen
 • Toegang zolang je wilt
 • Vragen mag je mailen
 • Gratis clicker
O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

duimpje

Veel gestelde vragen

Je hebt mogelijk nog een aantal vragen, ik probeer ze hieronder allemaal te beantwoorden. Staat je vraag er niet bij, stuur me gerust een mailtje!

Nee. Het is misschien gek, maar de clicker is niet essentieel voor clickertraining.

Een clicker wordt gebruikt om het moment dat je hond het goed doet te markeren. Maar je kunt hier ook iets anders voor gebruiken. Bij zeezoogdieren wordt bijvoorbeeld vaak een fluit gebruikt, bij dove honden een zichtbaar signaal, zoals een gekleurd doekje.

En er zijn ook genoeg trainers die een marker-woord kiezen; een bepaald woord dat je alleen zegt op het moment dat je hond het goed doet, gevolgd door een beloning. Dan heb je dus helemaal geen hulpmiddel nodig.

Ik vind een clicker zelf wel heel prettig werken, dus ik raad je aan hem een kans te geven. Mede omdat het voor een hond een heel duidelijk signaal is en heldere communicatie is een groot voordeel als je iets aan je hond wilt leren.

Ik raad mensen altijd aan om kort en krachtig te trainen, dus 1 tot 2 minuten achterelkaar. De training kun je gewoon tijdens de uitlaat doen. De cursus is opgedeeld in 9 niveaus. Je kunt het in je eigen tempo volgen. Sommige honden hebben na een paar keer oefenen al door wat je van ze wilt. Vooral als het trekken heel diep geworteld is zal het iets langer duren om je hond in alle situaties netjes mee te laten lopen. Maar je zult zien dat het grootste deel van je wandeling al wel heel snel goed gaat.

Ja. Ik heb alle soorten en maten honden in mijn trainingen; van Chihuahua tot Deense dog. En ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de beste manier is om je hond aan de lijn te leren lopen, ongeacht het ras.

Na aanschaf krijg je direct een email met inlog informatie.  Hiermee krijg je direct toegang tot de aangeschafte cursus. 

De gratis clicker stuur ik binnen 2 werkdagen per post op.

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus.  

De opvoedcursus is al handig voordat je puppy in huis is, zodat je goed voorbereid bent. 

Volg je de optie met persoonlijke feedback, dan houd je ook de rest van je leven toegang tot de cursus. Je hebt daarnaast 12  weken de tijd om je filmpjes in te sturen. De cursus is normaal gesproken in 8 weken af te ronden, dus ook hiervoor heb je genoeg tijd.

 
In principe kun je de cursus helemaal zelf volgen. Maar als je ergens vragen over hebt mag je die altijd via de mail stellen. Als het nodig is vraag ik om een filmpje zodat ik precies weet wat het probleem is en je verder kan helpen.

Wie ben ik?

Laat ik mij even voorstellen, ik ben Cleo Verheijen. Ik leg je graag uit wie ik ben en waarom ik de online videocursus lopen aan de lijn heb gemaakt. En minstens zo belangrijk; waarom ik je aanraad om het je hond op deze manier te leren.

Ik snap waar je tegenaan loopt. Ik vertel je graag over mijn eigen ervaringen omdat ik denk dat je er veel herkenbare punten in zult vinden.

Ik ben zelf ook ooit bij een hondenschool op cursus geweest. Daar was het idee dat je een pup nooit mocht laten trekken. Het idee klopt wel; als een hond nooit succes heeft met trekken, dan wordt hij niet beloond voor dat gedrag en zal het vanzelf verdwijnen.

Maar als je een ondernemend hondje hebt, dan weet je dat het bijna onmogelijk is om je hond NOOIT te laten trekken. En als je hem af en toe toch zijn zin geeft, dan wordt het trekken alleen maar erger. Want dan leert je hond dat hij soms gewoon vol moet houden, om te komen waar hij wil zijn.. Dus in de praktijk kwamen alle pups door hun enthousiasme al trekkend bij de cursus aan en vertelde de instructrice ons allemaal dat we het niet goed deden. Ik heb ondertussen veel meer kennis en ervaring en help jullie graag om je hond netjes mee te leren lopen aan de lijn met behulp van een methode die wel haalbaar is.

Een ander advies dat ik kreeg was van lijn wisselen zodat hij een slip functie had en ‘een rukje’ geven als mijn hond niet meeliep. Dat advies heb ik niet opgevolgd. ‘Een rukje’ klinkt misschien niet zo erg, maar als je hond het niet vervelend vindt, dan zal het zijn gedrag niet veranderen. Als je hond ‘een rukje’ wel vervelend vindt, dan is het een vorm van straffen. Ik had toen nog geen eigen hondenschool, maar ik wist wel dat straffen het plezier van mijn hond in wandelen zou bederven. En natuurlijk is het fijn als je zelf prettig kunt wandelen, maar uiteindelijk loop je ook voor je hond buiten.

Nu weet ik ook dat heel veel honden nog veel erger aan de lijn gaan trekken door ‘rukjes’. Iedere keer dat ze de lijn voelen aanspannen krijgen ze prikkels binnen. Honden die heel hard ergens heen proberen te trekken reageren al op hun omgeving en raken snel overweldigd door de extra prikkels. En overprikkeling uit zich bij honden door hyperactief gedrag; blaffen, happen in de lijn en; nog harder trekken.

Nu heb ik de luxe dat mijn hond bijna altijd los kan lopen, maar in die tijd vermeden we situaties waarin onze hond aan de lijn moest blijven. En dat maakte bijvoorbeeld het uitzoeken van een vakantie lokatie nog lastiger. Ik zeg ‘in die tijd’ omdat het trekken ondertussen opgelost is. En dat heeft mijn hond dus op latere leeftijd geleerd.

Ik was het misschien niet altijd eens met de instructrice, toch vond ik het trainen van honden leuk en wist ik dat ik hiermee verder wilde. Ik heb dus meegelopen op de hondenschool waar ik zelf les gehad heb, om vervolgens een opleiding tot hondentrainer te volgen aan de Karen Pryor academy. Daarna heb ik mijn eigen hondenschool opgericht: hondenschool Eigenwijs in Amersfoort.

Pas toen ik na ging denken wat ik ‘mijn eigen’ pups graag wilde leren en waarom viel bij mij het kwartje. Ken je dat eureka gevoel, waarbij je jezelf afvraagt waarom je dit niet veel eerder zo gedaan hebt. Dat is hoe het voelde toen ik mijn hond leerde om mee te lopen op de manier die ik ook aan jou wil leren.

En mijn cursisten zijn het met mij eens dat dit een hele fijne methode is om hun hond te leren om mee te lopen. Ondertussen heb ik al jaren aan veel honden les gegeven, waardoor ik kan zeggen dat de methode die je in de online cursus lopen aan de lijn leert niet alleen voor mijn hond, maar voor alle honden de beste methode is.

Cursisten vragen mij vaak: “Hoe bedenk jij zo snel al die oplossingen?”

Dat komt doordat ik naast veel ervaring ook een goede opleiding heb:

Ik heb twee Master opleidingen gevolgd aan de Universiteit Utrecht, beiden afgerond met een acht als gemiddelde.

In mijn Informatica Master heb ik op een bepaalde manier leren denken. Je wilt namelijk op kunnen schrijven hoe een programma gemaakt moet worden, zodat iemand anders er mee aan de slag kan en echt maakt wat jij in je hoofd had. Op dezelfde manier heb ik deze online cursus gemaakt: Wat wil ik dat je zeker doet, wat zijn de valkuilen en hoe zorg ik dat je daar netjes omheen loopt.

De toepasselijkheid van de prestige master Neurowetenschappen en Cognitie, met als focus diergedrag, spreekt al een beetje voor zich. Tijdens deze studie heb ik twee grote onderzoeksstages gedaan.

In mijn eerste stage heb ik rhesus makaken geobserveerd, daar leerde ik letten op kleine veranderingen in de lichaamshouding.

Mijn tweede stage was met roeken, dat zijn kraaiachtigen. Deze heb ik zo ver gekregen om vrijwillig mee te doen aan intelligentie testen voor vogels. Dit is waar mijn liefde voor de principes achter clickertraining is ontstaan.

Zo’n clicker schrikt wel eens af, omdat mensen denken dat het ingewikkeld is en een gezeur om altijd maar iets mee te nemen. Maar voor clickertraining is die clicker niet eens noodzakelijk.

Het gaat om een manier van denken; hoe wil ik dat mijn hond zich gedraagt en hoe maak ik dit de aantrekkelijkste optie. De clicker is een handig apparaatje om je hierbij te helpen, maar ook zonder kun je dit bereiken. In de online cursus help ik je hiermee.

Ik weet wat je jouw hond wilt leren. Ik weet waar mensen die proberen hun hond willen afleren om te trekken tegenaan lopen. En ik ben goed in informatie op een duidelijke manier presenteren. Daarom weet ik zeker dat ik ook jou kan helpen om het beste uit je hond te halen.

Groetjes,

cleo

Videocursus Lopen aan de lijn

49
 • Duidelijke video's waarin ik alles voordoe met hond
 • Geschikt voor alle hondenrassen en leeftijden
 • Direct beginnen
 • Toegang zolang je wilt
 • Mailen als je vastloopt
 • Gratis clicker
O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

O ja, ben je nou toch niet tevreden over de cursus? Geen probleem, je kunt nog 14 dagen je geld terug vragen!

duimpje

Contact

Heb je toch nog een vraag, neem dan gerust contact met mij op.

Contact