Interacties tussen honden

Interacties tussen honden

Honden zijn sociale dieren die van nature graag met soortgenoten om gaan. Waarschijnlijk woon je in een gebied waar meer honden wonen, des te meer reden dat het fijn is als ook jouw hond straks op een sociale manier met soortgenoten om leert gaan.

Maar dit gaat niet altijd vanzelf.

Het is een fabeltje dat honden het altijd samen uit moeten zoeken en dat het dan vanzelf goed komt. Je pup is nog jong, hij moet nog vertrouwen leren krijgen in de andere honden, hij moet leren lezen wat ze zeggen en hij moet leren aan welke ‘normen en waarden’ hij zich hoort te houden. Vergelijk je pup maar met een kind; zonder sturing heb je kans dat hij buiten de groep valt en gepest gaat worden, of juist zelf een van de pestkoppen wordt. Je hebt natuurlijk niet alles helemaal zelf in de hand, maar er valt heel veel te sturen en daarom heb ik deze les voor je gemaakt.

Waar vind je honden om mee te spelen?

Vooral mensen met pups vragen zich af waar ze andere pups kunnen vinden. Nu is er in Nederland een website, namelijk doggydating.com waar losloopgebieden voor honden beschreven staan. Als je naar deze site gaat kun je een app downloaden en een profiel aanmaken voor je hondje. Dan is het mogelijk om met een groep mee te wandelen. Of nog mooier, om te bekijken welke honden bij jou in de buurt wonen en contact met ze op te nemen. Er bestaat helaas voor zover ik weet nog geen Belgische variant, weet je er wel een, dan hoor ik het graag!